Druivensoorten rode wijn

Filter op wijnkenmerken

Min: EUR8
Max: EUR90

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

Brigaldara Amarone della Valpolicella Cavolo

De Brigaldara Amarone della Valpolicella Cavolo is granaat-rood van kleur met in de neus rijp jammig donkerrood fruit, amarena kers en vanille. Daarnaast geuren van gedroogde druiven, diverse kruiden waaronder laurier en tertiaire aroma’s zoals ceder en vijgen door de rijping op hout en in de fles. Zeer complexe wijn met een prachtige balans tussen zuren, rijpe tonen, alcohol en tannine-structuur.
€33,95

Plan de Dieu | Franse rode wijn

Mooie dieprode kleur met een vleugje paars. In eerste instantie ruik je vooral wat spicy kruiden (nootmuskaat, laurier ) en vers donker fruit, maar na een beetje lucht smelten deze mooi samen tot een aangenaam subtiele zwoelheid. De sappige volheid die je bij een dergelijke geur verwacht, is in de aanzet zeker aanwezig, maar al snel breken daar verrassend goede zuren doorheen die de wijn een prettige lichtvoetigheid geven. In de afdronk laten pittige tannines nog even hun tanden zien. Heerlijk bij langzaam gegaard lamsvlees
€12,75

Cocci Grifoni "Tara" Rosso Piceno | Italiaanse Rode wijn

De kleur spreekt gelijk aan, mooi helder rood met een paarse gloed. De geur is lekker kruidig en elegant. en omlijsting van zachte tonen doet je verlangen naar de eerste slok. De smaak is mooi fruitig je herkent diverse donker fruit soorten zoals zwarte kers en bramen. De afdronk is mooi sappig en blijft lekker nagalmen in de mond. Het is aan te bevelen om de wijn wat extra lucht te geven om de aroma s goed tot hun recht te laten komen.
€10,85

Cocci Grifoni San Basso Rosso Piceno Superiore

Op eikenhouten vaten gerijpte Rosso Piceno, van 'superieure' kwaliteit. De San Basso-wijngaard, met oudere wijnstokken Montepulciano en Sangiovese en een lage opbrengst, wordt hier bij Cocci Grifoni een topwijn geproduceerd.
€12,25

Druivensoorten rode wijn

Zonder druif geen wijn ...

Zonder druif geen wijn. Dat klopt helemaal. Maar er zijn zo enorm veel druivensoorten...

Elke wijn heeft een unieke eigen smaak. De smaak wordt bepaald door de vinificatie (het wijnmaken). De ligging en de bodemsoort zijn van groot belang. Elk druivenras heeft een eigen smaakprofiel.

Het verschil qua smaak tussen een witte en een rode wijn wordt veroorzaakt door tannine. Tannine zit in de pitjes en de schil van de druif.

Blauwe druif, rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur wordt bepaald door de schil, een dikkere schil geeft meer kleur elementen, de lengte van gistingsproces is niet bepalend voor de kleur. Een dunne schil geeft minder kleur. De inweking van de schillen is bepalend. Rode wijnen zijn vaak robuuster van smaak.

˙ Cabernet Sauvignon
˙ Merlot
˙ Pinot Noir
˙ Tempranillo

Combinaties

Er zijn ook veel heerlijke 'blends', wijnen, waarbij combinaties van verschillende druivensoorten worden samengevoegd. Een aardig voorbeeld hiervan, is bijvoorbeeld de Victoria - Capo di Grande, waarvan de samenstelling 90% Corvina en 10% Merlot is.