De Alceo Tempranillo openbaart direct een fraaie kleur met een zweempje oranje aan de rand. De geur is zeer aangenaam; warm met een toontje vanille en heerlijke, zacht rood fruit aroma's zoals in bosbes en zwarte pruimen. De smaak is ontzettend gul, met veel smaak en een mondvullend karakter. De afdronk is imponerend. Een prachtige balans tussen aroma's, de kracht en sappigheid en de prettige tannine structuur, maken deze wijn tot een prachtige maaltijdbegeleider. Een goede pairing met rood vlees, BBQ, maar ook harde kazen.
De Brigaldara Amarone della Valpolicella Cavolo is granaat-rood van kleur met in de neus rijp jammig donkerrood fruit, amarena kers en vanille. Daarnaast geuren van gedroogde druiven, diverse kruiden waaronder laurier en tertiaire aroma’s zoals ceder en vijgen door de rijping op hout en in de fles. Zeer complexe wijn met een prachtige balans tussen zuren, rijpe tonen, alcohol en tannine-structuur.
€33,95
Druivensoorten rode wijn
Zonder druif geen wijn ...
Zonder druif geen wijn. Dat klopt helemaal. Maar er zijn zo enorm veel druivensoorten...
Elke wijn heeft een unieke eigen smaak. De smaak wordt bepaald door de vinificatie (het wijnmaken). De ligging en de bodemsoort zijn van groot belang. Elk druivenras heeft een eigen smaakprofiel.
Het verschil qua smaak tussen een witte en een rode wijn wordt veroorzaakt door tannine. Tannine zit in de pitjes en de schil van de druif.
Blauwe druif, rode wijn
Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur wordt bepaald door de schil, een dikkere schil geeft meer kleur elementen, de lengte van gistingsproces is niet bepalend voor de kleur. Een dunne schil geeft minder kleur. De inweking van de schillen is bepalend. Rode wijnen zijn vaak robuuster van smaak.
Er zijn ook veel heerlijke 'blends', wijnen, waarbij combinaties van verschillende druivensoorten worden samengevoegd. Een aardig voorbeeld hiervan, is bijvoorbeeld de Victoria - Capo di Grande, waarvan de samenstelling 90% Corvina en 10% Merlot is.