Druivensoorten rode wijn

Filter op wijnkenmerken

Min: EUR8
Max: EUR90

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

I Sodi Chianti Classico

Eerste klas Chianti Classico! De Chianti Classico van I Sodi is robijnrood van kleur. In de geur de typische Chianti-combinatie van rijpe rode kersen en maartse viooltjes. De smaak is elegant, maar krachtig, met lekker kersensap en een vleugje kruidig zoethout. Geweldige zuren in combinatie met mooi rijpe tannines, geven de wijn z’n slanke en karaktervolle voorkomen.
€15,95

Velenosi Montepulciano d'Abruzzo | Italiaanse rode wijn

De kleur van deze wijn is robijnrood. De geur van rijpheid, warmte en kersen komen gelijk naar voren. Ook in de smaak zijn die fruitige kersen goed waar te nemen. De afdronk is vrij lang met zachte zuren en soepele tannines.
€8,95

Cocci Grifoni "Tara" Rosso Piceno | Italiaanse Rode wijn

De kleur spreekt gelijk aan, mooi helder rood met een paarse gloed. De geur is lekker kruidig en elegant. en omlijsting van zachte tonen doet je verlangen naar de eerste slok. De smaak is mooi fruitig je herkent diverse donker fruit soorten zoals zwarte kers en bramen. De afdronk is mooi sappig en blijft lekker nagalmen in de mond. Het is aan te bevelen om de wijn wat extra lucht te geven om de aroma s goed tot hun recht te laten komen.
€10,85

Cocci Grifoni San Basso Rosso Piceno Superiore

Op eikenhouten vaten gerijpte Rosso Piceno, van 'superieure' kwaliteit. De San Basso-wijngaard, met oudere wijnstokken Montepulciano en Sangiovese en een lage opbrengst, wordt hier bij Cocci Grifoni een topwijn geproduceerd.
€12,25

Druivensoorten rode wijn

Zonder druif geen wijn ...

Zonder druif geen wijn. Dat klopt helemaal. Maar er zijn zo enorm veel druivensoorten...

Elke wijn heeft een unieke eigen smaak. De smaak wordt bepaald door de vinificatie (het wijnmaken). De ligging en de bodemsoort zijn van groot belang. Elk druivenras heeft een eigen smaakprofiel.

Het verschil qua smaak tussen een witte en een rode wijn wordt veroorzaakt door tannine. Tannine zit in de pitjes en de schil van de druif.

Blauwe druif, rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur wordt bepaald door de schil, een dikkere schil geeft meer kleur elementen, de lengte van gistingsproces is niet bepalend voor de kleur. Een dunne schil geeft minder kleur. De inweking van de schillen is bepalend. Rode wijnen zijn vaak robuuster van smaak.

˙ Cabernet Sauvignon
˙ Merlot
˙ Pinot Noir
˙ Tempranillo

Combinaties

Er zijn ook veel heerlijke 'blends', wijnen, waarbij combinaties van verschillende druivensoorten worden samengevoegd. Een aardig voorbeeld hiervan, is bijvoorbeeld de Victoria - Capo di Grande, waarvan de samenstelling 90% Corvina en 10% Merlot is.