Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.
Wie aan Italië denkt, denkt automatisch aan 'la dolce vita', het zoete leven. Eigenlijk zou dit 'la vita ricca' moeten zijn; het rijke leven. Want dat is wat wij leven!
In Italië gaan lekker eten hand in hand met een goed glas wijn. En waar de traditionele Italiaanse keuken vooral de eenvoud nastreeft, wordt het glas Italiaanse witte wijn steeds meer gewaardeerd.
In heel Italië worden druiven verbouwd. Een witte wijn uit Italië, wordt verbouwd van het noordelijke Piemonte en Friuli in het noordoosten, afzakkend richting de bewonderde wijnen uit Veneto, tot in de zuidelijk gelegen regio's Puglia en Sicilië. De wijnen hebben alle kenmerken van de regio mee. Van de mineralen in het noorden tot de vele zonuren in het zuiden.
De traditionele druivensoorten worden ook in Italië verbouwd. Denk hierbij aan de Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Grigio om een paar voorbeelden aan te halen.
De Italiaanse witte wijn wordt interessant, op het moment dat we de inheemse druivensoorten benoemen. Druivensoorten die soms maar in een heel kleine regio, door een enkele wijnboer wordt verbouwd, zoals de Vespaiolo-druif in het noordoostelijke gelegen dorpje Bassano del Grappa.
Daarnaast is de Arneis-druif de laatste jaren aan bekendheid toegenomen. Andere minder bekende - maar net zo interessante - druivensoorten zijn bijvoorbeeld de Trebbiano, Friulano, Ribolla Gialla, Pecorino, Passerina en Catarrato.