Italiaanse witte wijn

Filter op wijnkenmerken

Min: EUR10
Max: EUR19

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

Di Sipio Bianco delle Colline

De prachtige presentie van de Bianco delle Colline trekt de aandacht; een fraai etiket en een wijn die glanzend lichtgeel met een gouden gloed heeft. Ontdoe de fles van de kurk en een heerlijke aromatische geur eist je aandacht op. De smaak is rijk aan smaken heel divers. De aangename zuren maken De wijn spannend. De afdronk is lang fris en uiterst aangenaam.
€11,95

Forchir Friulano "Lusór" | Italiaanse witte wijn

Heerlijk frisse Friulano (Tokai Friulano) uit de wijnregio Friuli. Diepgewortelde wijnranken en de rotsachtige omgeving geven deze Italiaanse witte wijn zijn krachtige, maar soepel drinkbare karakter.
€11,45

Forchir Sauvigon "Soresere" | Italiaanse witte wijn

Droge witte wijn met een delicate, aromatische smaak. Fris en fijn van geur, die je doet denken aan exotisch fruit en meloen.
€11,45

Italiaanse witte wijnen

Wie aan Italië denkt, denkt automatisch aan 'la dolce vita', het zoete leven. Eigenlijk zou dit 'la vita ricca' moeten zijn; het rijke leven. Want dat is wat wij leven!

In Italië gaan lekker eten hand in hand met een goed glas wijn. En waar de traditionele Italiaanse keuken vooral de eenvoud nastreeft, wordt het glas Italiaanse witte wijn steeds meer gewaardeerd.

Van noord tot zuid

In heel Italië worden druiven verbouwd. Een witte wijn uit Italië, wordt verbouwd van het noordelijke Piemonte en Friuli in het noordoosten, afzakkend richting de bewonderde wijnen uit Veneto, tot in de zuidelijk gelegen regio's Puglia en Sicilië. De wijnen hebben alle kenmerken van de regio mee. Van de mineralen in het noorden tot de vele zonuren in het zuiden.

Druivensoorten

De traditionele druivensoorten worden ook in Italië verbouwd. Denk hierbij aan de Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Grigio om een paar voorbeelden aan te halen.

De Italiaanse witte wijn wordt interessant, op het moment dat we de inheemse druivensoorten benoemen. Druivensoorten die soms maar in een heel kleine regio, door een enkele wijnboer wordt verbouwd, zoals de Vespaiolo-druif in het noordoostelijke gelegen dorpje Bassano del Grappa.

Daarnaast is de Arneis-druif de laatste jaren aan bekendheid toegenomen. Andere minder bekende - maar net zo interessante - druivensoorten zijn bijvoorbeeld de Trebbiano, Friulano, Ribolla Gialla, Pecorino, Passerina en Catarrato.