De Brigaldara Amarone della Valpolicella Cavolo is granaat-rood van kleur met in de neus rijp jammig donkerrood fruit, amarena kers en vanille. Daarnaast geuren van gedroogde druiven, diverse kruiden waaronder laurier en tertiaire aroma’s zoals ceder en vijgen door de rijping op hout en in de fles. Zeer complexe wijn met een prachtige balans tussen zuren, rijpe tonen, alcohol en tannine-structuur.
De Brunello di Montalcino van wijnhuis Castelli Martinozzi is een absolute topwijn! Met een granaatachtige kleur, een zweempje oranje in de randen. De geur is prachtig en stijlvol frisse fruitindrukken gevarieerd met zachte vanille en op de achtergrond wat muskus en tussen door de typische Toscaanse kruidigheid van onder andere rozemarijn. De smaak is complex, stevig en uitdagend. De afdronk is spannend en divers. Deze Brunello voldoet uitstekend aan onze verwachtingen een beetje ongepolijst en dat hoort zo. De enorme afdronk zet je aan tot lekker genieten. Een wijn die om een goede maaltijd vraagt zoals rood vlees met een randje vet, uien knoflook olijven, gebraad truffel, kortom een Toscaanse maaltijd!
De Rosso di Montalcino van wijnhuis Castelli Martinozzi is écht rood, robijnrood noemen we deze kleur. Mooi glanzend en helder. De geur biedt rijpe aardbei, blauwe bes, bramen bloeiende violen en wat Vanille. De smaak is vrij complex de fruittonen aan de voorkant, de tannine en de frisse zuren in de afdronk. Een ietwat ruwe wijn met veel smaak en karakter, dat willen we graag uit Toscane!
Eerste klas Chianti Classico! De Chianti Classico van I Sodi is robijnrood van kleur. In de geur de typische Chianti-combinatie van rijpe rode kersen en maartse viooltjes. De smaak is elegant, maar krachtig, met lekker kersensap en een vleugje kruidig zoethout. Geweldige zuren in combinatie met mooi rijpe tannines, geven de wijn z’n slanke en karaktervolle voorkomen.