De wijn is heel licht goudgeel van kleur met een zeer aromatische neus zoals de geur van rijpe perzik, bloemen, maar ook wat citrus tonen en vanille. In de mond is de wijn rijk en romig, maar met voldoende zuren om de wijn mooi in balans te houden. Deze wijn blijft nog lang in de mond hangen en in de finale komt er nog wat kruidigheid naar boven wat de wijn nog meer complexiteit geeft. Verrassend glas en zeer goed gastronomisch inzetbaar.
Soave is het wijngebied rond het stadje Soave liggend aan de uitlopers van de Alpen ten oosten van Verona. Een gebiedje waar prachtige strakke wijnen vandaan komen. De druif die men gebruikt voor deze wijn is de Garganega, soms met een klein percentage Trebbiano. De wijnen zijn te omschrijven als mineraal, geurig, mondvullend en verfrissend in de afdronk. De fris zure balans in de wijn maakt het interessant om de wijn te combineren met visgerechten, Sushi en vele schaaldieren.
Passerina is een druivenras dat inheems is voor de Marche en voornamelijk in de subgebieden Falerio en Offida staat aangeplant. Passerina zorgt altijd voor zachte wijnen die een indruk hebben van witte bloemen, licht fruitig, licht kruidig, het zijn vrolijke lichte en elegante wijnen.