Soave is het wijngebied rond het stadje Soave liggend aan de uitlopers van de Alpen ten oosten van Verona. Een gebiedje waar prachtige strakke wijnen vandaan komen. De druif die men gebruikt voor deze wijn is de Garganega, soms met een klein percentage Trebbiano. De wijnen zijn te omschrijven als mineraal, geurig, mondvullend en verfrissend in de afdronk. De fris zure balans in de wijn maakt het interessant om de wijn te combineren met visgerechten, Sushi en vele schaaldieren.
Bleekgele kleur. Delicate aroma’s van exotisch fruit en witte bloemen, gedragen door een heerlijke frisse zuren en een vleugje ziltigheid in de afdronk. Knisperend, schoon en mineraal. Heerlijk in combinatie met die andere klassieker uit deze Zuid-Franse regio: de oesters van het Etang de Tau!
Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc uit het Marlborough gebied. Licht van kleur met een groene zweem. Het zijn de karakteristieke elementen van kruisbessen, verse kruiden en meloen die strijden om in de geur op de voorgrond te komen. In de mond vol en sappig met indrukken van passievrucht en citrusfruit. De afdronk is lang en het bewijs van de hoge kwaliteit.