Heerlijk frisse Friulano (Tokai Friulano) uit de wijnregio Friuli. Diepgewortelde wijnranken en de rotsachtige omgeving geven deze Italiaanse witte wijn zijn krachtige, maar soepel drinkbare karakter.
Soave is het wijngebied rond het stadje Soave liggend aan de uitlopers van de Alpen ten oosten van Verona. Een gebiedje waar prachtige strakke wijnen vandaan komen. De druif die men gebruikt voor deze wijn is de Garganega, soms met een klein percentage Trebbiano. De wijnen zijn te omschrijven als mineraal, geurig, mondvullend en verfrissend in de afdronk. De fris zure balans in de wijn maakt het interessant om de wijn te combineren met visgerechten, Sushi en vele schaaldieren.
Passerina is een druivenras dat inheems is voor de Marche en voornamelijk in de subgebieden Falerio en Offida staat aangeplant. Passerina zorgt altijd voor zachte wijnen die een indruk hebben van witte bloemen, licht fruitig, licht kruidig, het zijn vrolijke lichte en elegante wijnen.
VINOlogico heeft een zeer aantrekkelijke proefdoos samengesteld, waarbij de Chardonnay-druif als basis wordt gebruikt. Zes verschillende wijnen uit zes verschillende gebieden met evenzoveel verschillende smaken. Cent pour Cent (Languedoc, Frankrijk), Zolo (Mendoza, Argentinië), Elephant in the Room (Limestone Coast, Australië), Apollonio Laicale (Puglia, Italië), Kendall-Jackson (Californië, Verenigde Staten) en Boudon Pouilly-Fuissé (Maconais Bourgogne, Frankrijk)
VINOlogico heeft een tweede proefdoos met zes verschillende Chardonnay-wijnen samengesteld, waarbij de Chardonnay-druif als basis geldt. Zes verschillende wijnen, met evenzoveel verschillende smaken. Cent pour Cent (Languedoc, Frankrijk), Côtes de Prouilhe (Languedoc, Frankrijk), Sol de Andes (Casablanca Valley, Chili), Apollonio Laicale (Puglia, Italië), Kendall-Jackson (Californië, VS) en Domaine Bourdon (Maconais Bourgogne, Frankrijk)
Bleekgele kleur. Delicate aroma’s van exotisch fruit en witte bloemen, gedragen door een heerlijke frisse zuren en een vleugje ziltigheid in de afdronk. Knisperend, schoon en mineraal. Heerlijk in combinatie met die andere klassieker uit deze Zuid-Franse regio: de oesters van het Etang de Tau!